Забравете за Исландия! Има 10 места по света, които през 2018

...
Забравете за Исландия! Има 10 места по света, които през 2018
Коментари Харесай

Местата по света, които всеки би искал да посети през 2018 г.

Забравете за Исландия! Има 10 места по света, които през 2018 година всеки би желал да посети и те не са най-популярните туристически градове, само че са не по-малко страхотни и обещаващи като прекарване, показва в материал Business Insider. 

10-те места са избрани от усетите на потребителите на известния тиристически уебсайт TripAdvisor, които са оценявали хотели, атракции, заведения за хранене и други аспекти на пребиваването си в тях. И въпреки че сме едвам при започване на годината, хиляди хора от в този момент мечтаят и възнамеряват своите пътешествия, вземайки поради този лист. Някои възнамеряват повече пътувания до по-близки дестинации, други - да пътуват един път в годината, само че доста надалеч, до мечтано и по-скъпо място. 

От Хърватия до Кения, 10-те места в годишния лист с рекомендации на TripAdvisor обгръщат напълно разнообразни култури и климат. Списъкът е учреден на най-голямото покачване на позитивните мнения за дейстинациите в уеб страницата спрямо отзивите от предходната година. Така се оформя този топ 10 на новите туристически направления във напредък. 

На 10-о място е Казабланка в Мароко . Пристанищният град е обичан на пътешествениците, които се интересуват от архитектурата. В него има комбинация от мавританско и европейско културно въздействие. Там е и най-голямата джамия в Мароко. Средната цена на нощувка в града е 102 $.

9-и е град Нерха в Испания . Разположен в Коста дел Сол, в испанската провинция Малага, този курортен град предлага невероятна панорама към Средиземно море, ситуирано пред високи планини. Там има плажове и атракции за всички, а междинната цена на хотелската нощувка е 97 $. 

8-ми е град Ровин (произнасян като Ровини или Ровиня)  в Хърватия . Калдъръмените му улички се съчетават с дребни, красиви площади. Разположен е на западния бряг на полуостров Истрия на към 50 км южно от границата със Словения. Средната цена на нощувката е 110 $.

7-ма е столицата на Латвия - Рига . Тя съчетава впечатляващи латвийски обичаи с архитектурния жанр Арт Нуво. Средната цена на нощувката е 67 $.

6. Сан Хосе в Коста Рика . Изпълнената с живот столица на централноамериканската страна е мечтана дестинация, поради нейните Викториански имения, галерии и неповторимата кухня. Средната цена на нощувка е 66 $.

5. Гданск, Полша . Разположен на Балтийското крайбрежие, този полски пристанищен град е мечтано място за посещаване за хиляди. Той има цветна архитектура, заведения за хранене с вкусна храна и промишленост за продажба на кехлибар, която е във възхода си. Средната цена на нощувка е 64 $.

4. Халифакс в Канада . Столицата на провинция Нова Скотия е пристанищен град, прочут с морската си история и понастоящем с клубния си живот, музиката, изкуството и крафт бирата. Средната цена на нощувката е 144 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР